Бескрајни плави круг

Деценија илузија: Америка, Србија и српска дијаспора 1990-2000

Издавачка кућа „Клио" из Београда објавила је двотомну књигу Мирослава Мајкла Ђорђевића „Деценија илузија: Америка, Србија и српска дијаспора 1990-2000".

Мирослав Мајкл Ђорђевић, бизнисмен из Калифорније, оснивач је Конгреса српског уједињења и један од најактивнијих чланова српске дијаспоре у Сједињеним Америчким Државама. У данашњој емисији представићемо књигу и чути одговоре на нека од значајних питања о нашој дијаспори.

Редакција биографских лексикона „Весол" из Београда, у оквиру пројекта „Српска енциклопедија XX века", објавила је биографски лексикон „Српски писци у расејању 1914-2014". Лексикон садржи податке о 800 српских писаца из 60 земаља и изводе из библиографије са више од 4000 дела, а представљен је на сајмовима књига у Франкфурту, Београду и Темишвару. О пројекту „Српска енциклопедија XX века" говориће Олга Белосавић Милановић, уредница редакције лексикона.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]