Невидљиви људи

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Представљамо јавни сервис мађарске националне мањине у Србији, који је почео да ради новембра 2015. године. Тај јавни сервис је основан са циљем да промовише остварене вредности и теме које се тичу Србије, Мађарске, Карпатског басена и Европе и да на тај начин повезује мађарско становништво у Војводини са матицом. Са Иштваном Боджонијем, директором Суботичког мађарског радија и РТВ „Панон", разговарала је Мира Кнежевић.

Биће речи и о Фестивалу изворне музике „Први тон", који је ове седмице одржан у Центру за културу и образовање „Раковица". Фестивал промовише маргинализоване институције радио-певача и, у исто време, радија као медија са изузетном улогом у развоју српског друштва. Кроз рубрику радио-критичара Ђорђа Ђурђевића, подсетићемо се и значаја радио-певача половином прошлог века.

У рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са диригентом, композитором и педагогом Предрагом Милошевићем, једним од првих саговорника у емисији „Гост Другог програма" 1974. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар