Бескрајни плави круг

Упознаћемо двоје наших сународника који живе у Северној Aмерици.

Доктор Бранко Терзић, инжењер енергетике, рођен је 1947. године у логору у Немачкој. Када је имао три године, са родитељима је стигао у Сједињене Америчке Државе. У богатој професионалној каријери два пута је био изабран од стране председника Џорџа Буша и потврђен од стране Сената САД за комесара Савезне регулаторне комисије за енергију. Био је у саветодавним председничким одборима у Националном савету за нафту и Националном савету за угаљ САД. Претходно је био државни комесар Комисије за јавне службе Висконсина, а након тога председник Одбора за трке државе Висконсин. Био је на функцији председника ad hoc групе експерата за чистију производњу електричне енергије Економске комисије Уједињених нација за Европу.

Данас је др Терзић редован коментатор питања везаних за нафту и енергију на CNN International, такође даје коментаре за Fox Business News и друге медије. Члан је Крунског већа и представник престолонаследника Александра Карађорђевића у Сједињеним Америчким Државама. У разговору који следи чућемо како се од логора у Немачкој стиже до тако богате животне каријере.

Кристина Бијелић, певачица из Торонта и Фелипе Телез, композитор из Колумбије уз пратњу Симфонијског оркестра Мађарског радија из Будимпеште снимили су заједнички аудио-диск са разноврсним музичким правцима; веома занимљив експеримент о којем ће говорити Кристина Бијелић.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]