Град

Награда изложби МАШИЋ

Признање ДИУС (Друштва историчара уметности Србије) за најбољу ауторску изложбу савремене ликовне уметности у 2018. добила је Ретроспективна изложба визуелних комуникација Слободана Машића коју је реализовао Музеј примењене уметности у Београду. Награду ће примити Слободан Јовановић, кустос изложбе, уредник каталога и један од аутора текстова у каталогу, а на креирању и реализацији изложбе сарађивао је стручни тим који су чинили Борут Вилд, дизајнер каталога и визуелног идентитета изложбе, Савета Машић и Игор Фершиши који су сарађивали на припреми изожбе, док су остале текстове у каталогу написали Мирослав А. Мушић, Јеша Денегри и Борут Вилд.

У Граду, Слободан Јовановић говори о награди и награђеној изложби, а на снимцима ће се чути Слободан Машић, Савета Машић и Борут Вилд.

Аутори емисије су Снежана Ристић и Радоња Лепосавић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Град Град

Аутор:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]