Речено и прећутано

БАХАТИ ИЛИ НЕЗНАЛИЦЕ - ЗАШТО БАЦАМО ХРАНУ?

Према незваничним проценама, у Србији се годишње баци око 250 хиљада тона хране. Храна се највише баца у време новогодишњих и божићних празника, па у контејнеру заврше печење, хлеб, млечни и сухомеснати производи.

Велики део хране могао би да заврши у Народним кухињама али се морају испоштовати процедуре и рокови трајања, што значи да једино одговорне компаније могу да донирају храну. За појединце, та могућност је искључена.

О бацању хране, количинама, навикама и могућностима да се она донира или рециклира, у емисији "Речено и прећутано" говоре: Ивана Ћирковић, Food revolution амбасадор и блогерка сајта Орган власти и Јасна Мастиловић, научна саветница Института за прехрамбене технологије из Новог Сада.

Аутор и водитељ Светлана Јајић

број коментара 0 пошаљи коментар