Ризница

Из приватног живота кнеза Милоша и кнеза Михаила

Дуг и буран живот Милоша Теодоровића Обреновића био је честа тема, како научних радова тако и популарних романсираних биографија, које су се махом бавиле његовим ратовањима и политичким деловањима.

Приватни живот помињан је узгред, онолико колико је било потребно да се ова снажна и на сваки начин занимљива личност осветли као храбар устаник и мудри творац нове српске државе. Ипак, ова два сегмента Милошевог живота врло често су се преплитали и великим делом утицали један на други - каже наша данашња саговорница, гошћа Ризнице, историчар Љиљана Чубрић, дугогодишњи управник Музеја Вука и Доситеја у Београду и писац већег броја књига.

Са њом разговарамо о породичним односима унутар куће Обреновића, како оним познатим, тако и оним мање знаним, који ће касније имати далекосежне утицаје на догађаје у овој кнежевској кући.

Аутор и водитељ: Душанка Зековић

 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ризница Ризница

Аутор:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]