Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У данашњим Културним круговима сазнајемо шта садржи и доноси традиционална изложба Критичари су изабрали, чија је ауторка ове године историчарка уметности Данијела Пурешевић. Овогодишње издање Уметник (ни)је присутан посвећено је феномену (дис)континуитета присуства уметника на домаћој сцени. Говорићемо и о изложби цртежа, видеоа и аудио инсталација Предрага Терзића и Ивара Вермаеа у Галерији Подроом. Чућемо и какав је био синоћњи разговор о књизи Изгубљена уметност Весне Павловић: Фотографија, излагање и архива, одржан у Галерији Артгет.

Најавићемо прву изложбу у овој календарској години у Галерији Хаос, а реч је о изложби цртежа маргиналног уметника Јошкина Шиљана. Гошћа у нашем студију биће Мина Саблић Папајић, која ће најавити сутрашњу филмску прославу у ДКСГ-у под називом Нова година - нови српски анимирани филм.

Емисију уређује и води Ана Вучковић Денчић

Насловна страна: Филм "Био двапут један краљ" у ДКСГ-у 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]