Невидљиви људи

У сусрет Светском дану радија

 

 

Без обзира на убрзани развој савремених технологија комуницирања, радио још увек остаје најраспрострањенији медиј. Због тога је Унеско 2011. године утврдио Светски дан радија и то 13. фебруара, јер је 1946. године први пут емитован програм Радија Уједињених нација. Ове године теме Светског дана радија су мир, дијалог и толеранција, па ћемо чути интервју са Брижит Алепин, канадском списатељицом сиријског порекла која је основала Радио Додо, станицу намењена деци избеглицама.

Гости ће нам бити Антонина Ковачевић и Урош Ранковић, студенти четврте године Факултета драмских уметности на Катедри за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе, који раде као студенти-демонстратори на Катедри за радио-продукцију. Они ће нам најавити активности студената ФДУ за Светски дан радија.

У „Кутији за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са драмском уметницом Рахелом Ферари. Ове године обележавамо четврт века од њене смрти, а за циклус емисија „Гост Другог програма" говорила је 1976. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар