Чекајући ветар

Еколошки магазин

Нема ничег лошег у томе да ако нешто не знате - питате оне који знају. Француска, на пример, зна. Тамо се управља отпадом, а овде управља отпад. Да питамо Марсељ и Париз? Или не морамо да идемо тако далеко. Може да нам исприча и Предраг Коњевић. Три француска града годинама раде по пројекту интегрисаног управљања отпадом, чији је аутор Институт Лола.

Биоетика би требало да буде морални коректор науке, да одреди границе чије би прелажење надишло најјезивије моменте СФ уметности. О важности биоетике и Центру за биоетичке студије у Београду говоре проф.др Амира Фазлагић и проф.др Војин Ракић.
Представници свих грађанских иницијатива за борбу против мини хидроелектрана формираће фронт Одбранимо реке Србије. Снагу и бројност показали су на највећем еколошком скупу у домаћој историји, одржаном у Београду.

И ове године Радио Београд 2 и Покрет горана Војводине организују акцију Тражимо загађивача и заштитнике животне средине. Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Ружа Хелаћ, уредница Зелене патроле и Ратко Ђурђевац, председник Еколошког покрета Врбас.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар