Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У данашњој емисији сазнаћемо како је протекло отварање изложбе „4 слике" у Савременој галерији Зрењанин. Реч је о поставци уметничких дела откупљених за збирку Галерије на основу конкурса Министарства културе и информисања Републике Србије.

Биће речи и о изложби „Спасавање Србије: америчка мисија и епидемија тифуса 1915. године", која је отворена синоћ у Историјском музеју Србије. Пред посетиоцима је део истраживачког пројекта чији је циљ упознавање јавности са важним догађајима који су променили историјски ток у Србији и свету у периоду Првог светског рата.

Неколико минута данас је издвојено и за позоришну критику - Александра Гловацки ће нам пренети своје утиске о премијерном извођењу Молијерове драме „Тартуф" у режији Игора Вука Торбице у сомборском Народном позоришту.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 06:47) - anonymous [нерегистровани]

Ispravka

Nije Tartuf nego Tartif, nije gljiva!

Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]