Кон анима

Гошћа је Катарина Грчић Николић, костимограф Народног позоришта у Београду.

У Народном позоришту у Београду се припрема значајан јубилеј - обележавање 150. годишњице постојања нашег националног театра. Две свечане представе предвиђене су за крај маја и почетак јуна. То су Коњовићева опера Коштана и балет Лабудово језеро Петра Иљича Чајковског. За обе представе костиме је креирала наша позната костимографкиња Катарина Грчић Николић. Она је гошћа у емисији Кон анима.

Говориће о костимима за Коштану - обојене фолклором једног специфичног нашег поднебља, пуног јужњачког колорита, и оно што је посебно интересантно о костимима за балет Лабудово језеро, чије основне скице је сугерирао познати италијански модни креатор Ренато Балестра, а костиме под тим скицама ради Катарина Николић. Палестра је иначе, израдио блиставе костиме и за Росинијеву оперу Пепељуга, која је означена као једна од хит представа на репертоару београдске опере.

У музичком делу биће емитоване арије и сцене из опера  за које је костиме креирала Катарина Николић и то у извођењу уметника са којима је и она сарађивала.

Ауторка емисије Владислава Вуколић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Кон анима Кон анима

Аутор:
Владислава Вуколић

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]