Чекајући ветар

Еколошки магазин

Она гондола замишљена да премости Ушће и Калемегдан, треба прво да премости правно беспуће у које је забасала...или ушетала - зависи да ли је у питању незнање или намера. О правним аспектима пројекта "Гондола" говоре Мирко Поповић и Јован Рајић из Регулаторног института за обновљиву енергију и животну средину.

Енергетска врба брзо расте, много пије, а посебно буја од састојака из отпадних вода. Зато је одличан пријатељ свих септичких јама, а њих у Србији има половина становништва. Не заузима квалитетно земљиште, коси се сваке године и као огрев мења огромну количину угља и мазута, па тако чисти и ваздух. О пројекту који би донео вишеструке користи говори инжењер Раде Милутуновић.

У Београду је одржан први климатски скуп, под називом Петак за будућност, као реакција на климатске промене изазване људском небригом о Планети. Овим се Србија и званично придружила глобалном протесту који је прошле године покренула Грета Тунберг, петнаестогодишња активисткиња из Шведске.

Новосадско насеље Лиман прављено је у прошлом веку по мери човека - онда када се узимала мера да би се дао квалитет. Сада је мера постала рачуница: колико зелених површина може да се претвори у паркинг, а може још и више ако се грађани стисну. Због "општег прогреса" очекује се да се стисну, али они неће. О томе говори Маријана Мутавчиева.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]