Чекајући ветар

Еколошки магазин

Мало дете воли да глође луткину главу. Брижни родитељ је повремено опере, али оно што та мекана пластика може да садржи - не може да се опере водом, нити било чиме. Кампања АлХем-а "Играчка плачка" показала је да више од половине узоркованих играчака садржи фталате, супстанце које штетно утичу на ендокрини систем. По томе се Србија не разликује од земаља Европске уније. Компанијама је важнија ефикасност него што их брине токсичност производа. Крајем године потрошачи ће добити апликацију која ће једноставним скенирањем бар-кода показати да ли је производ који желимо да купимо - безбедан.

 

Замислите да се неколико милијарди људи смеје у једном заједничком минуту! То ће се и десити ако буде прихваћена иницијатива Светске асоцијације смех јоге да Олимпијске игре у Токију 2020. године почну управо тако. Наташа Лукић се томе нада и говори о благодетима ове врсте смејања које зависи само од наше воље.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Александра Божовић, новинарка Еколошке редакције РТС и Мирослав Кос, уредник Блица недеље.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]