Позитивна трема

Разговор са Вишњом Димитријевић

Богат развојни пут ове уметнице кретао се од плеса, преко клавира и чембала, до хорског и соло певања и дириговања у цркви.

Вишња Димитријевић је дипломирани музички педагог који обавља функцију другог алта у Хору Радио-телевизије Србије. Активна је и као диригент црквеног хора при цркви Св. Пантелејмона у Миријеву. Поред духовне музике и захтевног разноликог репертоара Хора РТС-а, посебну наклоност негује према раној музици, којом се бави као активан певач ансамбла VisAntiqua, под уметничким руководством Јелене Теофиловић. Некадашњи је члан вокалног ансамбла Архангели (уметнички руководилац - Радмила Стевовић), вокалног трија Alliluia (уметнички руководилац - Милица Радивојевић) и мешовитог камерног хора Бели анђео (уметнички руководилац - Катарина Божић).

Аутор емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]