Кон анима

Радмила Смиљанић

Гошћа у емисији Кон анима је Радмила Смиљанић, прослављена и дугогодишња првакиња београдске, сарајевске и загребачке опере, позната и на многим светским сценама. Такође је професорка емеритус, која може са високим признањима да предаје по целом свету. Она ће говорити о својим бројним улогама и освежиће сећања на многе личности из музичког света са којима је сарађивала. Нарочито је била призната, позната и награђивана као Јенуфа, из истоимене опере Леоша Јаначека и Марженка из опере "Продана невеста" Беджиха Сметане.

У музичком делу биће емитоване арије неких од бројних  улога Пучинија, Вердија, Шостаковича, Леоша Јаначека и Рихарда Вагнера у њеном извођењу. Посебно је интересантно да ће бити емитован и дует из опере "Трубадур" Ђузепа Вердија у извођењу Радмиле Смиљанић и њеног сина такође нашег врхунског вокалног уметника баритона Николе Миаиловића.

Аутор Владислава Вуколић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Кон анима Кон анима

Аутор:
Владислава Вуколић

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]