Невидљиви људи

London Calling: Мале победе

Наш гост је Жељко Црњаковић, предузетник из Суботице, аутор поткаста „Мале победе". Он ће 13. јуна у Лондону први пут представити један поткаст на српском језику у оквиру манифестације „Podcast Day" у организацији Европских радио-дана (RDE). Говорићемо о томе шта један аудио-поткаст чини добрим, шта је све од техничких предуслова неопходно за његову реализацију, како га учинити популарним, да ли је могуће ове напоре у Србији монетизовати, али, пре свега, како створити атрактиван садржај и одабрати праву форму за успешан поткаст.

Доносимо и извештај са обележавања Дана Редакције за децу, младе и породицу Радио Београда 1 и уручења награде са Конкурса за кратку причу „Добро јутро, децо".

У „Кутији за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са слависткињом из Нотингема Моником Партриџ, ауторком „Практичне граматике српскохрватског језика" помоћу које се већ деценијама странци широм светских универзитета упознају са основама нашег језика. Ови разговори вођени су у Дубровнику 1985. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар