Соларис

Тема емисије: Оком природњака

Саговорник: др Борис Иванчевић, Природњачки музеј у Београду

У галерији Природњачког музеја посетиоци ће овог месеца имати прилике да виде седамдесет величанствених уметничких фотографија које приказују неке од узбудљивих детаља из света природе наше земље.

Фотографије имају и научну вредност, јер подразумевају исцрпне пратеће информације о месту и времену када су забележене и о биљним и животињским врстама чије су постојање овековечиле. Циљ изложбе је, између осталог, подизање свести о јединственом природном наслеђу Србије и важности његовог очувања за генерације које долазе. Изложба је уједно изврстан повод да се подсетимо на значај и мисију Природњачког музеја и његове вишеструке улоге у науци, култури и друштву.

Музички уредник: Ивана Ђорђевић

Тон-мајстор: Горан Ивковић

Аутор емисије: Срђа Јанковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Соларис Соларис

Аутор:
Срђа Јанковић

Емисија је посвећена темама из области природних наука које обухватају како базична, тако и примењена научна истраживања, са посебним освртом на научни метод, историју и филозофију науке, као и различите аспекте односа науке и друштва. Посебна пажња се поклања појашњењу и истицању кључних појмова и концепата од суштинског значаја за разумевање путева и процеса који воде ка научном сазнању. Саговорници у емисији обухватају научнике који се баве истраживањима из различитих области, од носилаца врхунских резултата и признања до оних који се налазе на почетку свог научног трагања, али и припаднике разноврсних професија који су у прилици да понуде релевантна мишљења о одговарајућим аспектима научних подухвата и науке у целини. [ детаљније ]