Од злата јабука

Гост данашње емисије "Од злата јабука" је уметник на фрули Влада Баралић.

Представљамо његову аутобиографску књигу „Божији дар" , која је уједно и посвета овом дивном инструменту.

Уметник Влада Баралић је добитник признања за најбољег инструменталисту на фестивалу у Београду „Аматери своме граду" 1985. године. На Сабору фрулаша Србије „Ој Мораво" у Прислоници код Чачка, као вишеструки победник, проглашен је за мајстора фруле. Добио је и награду Савеза КУД Београда за дугогодишњи рад у култури.

Немачка дискографска кућа „Network Medien" уврстила је његово извођење нумере „Прелетеше тице ластавице" у светско издање етно-музике.

Од 1998. радио је као професор фруле на етномузиколошком одсеку Музичке школе „Мокрањац" из Београда, где је велики број ђака дипломирао фрулу у његовој класи.

Аутор: Драгана Маринковић

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 16. јун 2019, 16:43) - Zorica Akerman [нерегистровани]

Božji dar!

Predivna emisija koju sam proživela celim svojim bićem. Znam šta znači imati Božji dar, pa je divno poslušati priču Vlade Baralića. Nedavno smo se upoznali i još sam pod utiskom njegove mirne prirode, nesvakidasnje kulture i radosti koju širi. Uz njegovu priču i virtuozne izvedbe na fruli, kultura naše zemlje ostaje neizbrisiva! Hvala što ste zabeležili sve ono što se u današnje vreme smatra raritetom. Bravo za organizatore i veliko hvala divni Vlado! Još toliko toga nas lepog očekuje.
Zorica Akerman