Пут свиле

Ко Мак

За Ко Мак, најтише острво Тајланда, не може се уплатити пакет-аранжман, нити се на њега може слетети авионом. Није тема популарних водича и није на мапама туристичких агенција. Острво је припадало кинеском војном аташеу у време владавине краља Раме Петог - Чао Суа Сенгу, који га је крајем 19. века продао Тајланђанину Луангу Промпакдију, чији потомци и данас поседују највећи део острва.

Житељи Ко Мака су будисти, живе једноставним животом, поносни што су успели да очувају своју традиционалну културу и етичке вредности. За разлику од других туристичких дестинација на Тајланду, на Ко Маку нема ноћних клубова, проституције, криминала и, наравно - нема гужве.

Ово острво, које познаваоци називају најбоље чуваном тајном Тајланда, посетићемо у данашњем Путу свиле. Музички рам овог пута чиниће дела из репертоара класичне и дворске музике Тајланда, између осталог, и композиције краља Праџадипока Раме Седмог.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

број коментара 0 Пошаљи коментар
 Пут свиле Пут свиле

Аутор:
Ивана Комадина

ПУТ СВИЛЕ, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]