Маске

Емисија посвећена позоришту

У Маскама говоре директор Народног позоришта из Приштине Предраг Радоњић и оперативни директор Плавог позоришта Дубравка Вујиновић.

Након успешне премијере у Грачаници и извођења у Звечану, представа „Жене из Троје", у режији Небојше Брадића, одиграна је на Другом Виминацијум фесту, на Шестом позоришном фестивалу „Нови тврђава театар" у Чортановцима, где је глумачки ансамбл добио награду за сценски говор. Та представа синоћ је отворила фестивал „Театар у тврђави" у Смедереву. „Жене из Троје" су рађене у копродукцији Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић" из Зајечара и Народног позоришта из Приштине, чији је директор Предраг Радоњић гост у Маскама.

Mеђународни програм „Две отворене недеље Плавог позоришта" ове године носи назив „Од театра ка себи - од себе ка театру". Уз подршку Централноевропске иницијативе и Министарства културе и информисања Србије, из земаља централне Европе и Србије су стигла 32 учесника. О програму говори оперативни директор Плавог позоришта Дубравка Вујиновић.

Емисију уређује и води Гордана Ђурђевић

 

 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар