Говори да бих те видео

Документарни програм

У близини Ариља, на стрмој литици изнад Рзава, налази се замак који је осмислио и сазидао сликар Љубивоје Јовановић, у склопу свог необичног и јединственог животног пута на коме је био пастир, пекар, морепловац и дипломац Академије ликовних уметности у Прагу.

Познат по сликарским опусима: "Улице", "Маслине", "Време сумрака", "Богови Словена", Љубивоје Јовановић 1980-их темељно изучава српску и словенску прошлост и објављује студије "Цивилизација облутка" и тротомне прилоге за митолошку историју Срба "Бела пчела". Циљ његовог свеукупног опуса је, како сам каже, "да повратим заборављено, да подигнем свест о нама као о великом народу, да повратим самопоуздање и самосвест Срба, како бисмо успели да одолимо ветрометини у којој живимо".

Аутор емисије је Биљана Ђоровић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Говори да бих те видео Говори да бих те видео

Аутор:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]