Индекс

Едукативне представе и омладински фестивали.

У Дому омладине је актуелна едукативна позоришна представа „Ми деца са станице Зоо" која је програмски прилагођена тинејџерској популацији, али и студентима и другима који чине веома битан фактор у спречавању ширења једне од најокрутнијих болести - наркоманије.

Радња представе одиграва се у граду без игралишта, спортских терена, паркова и осталих адекватних простора за игру, једино место где су деца апсолутно слободна је станица подземног метроа - Зоо, на којој се дрога продаје „као сладолед на штапићу." Представа је учествовала на Интернационалном позоришном фестивалу у Немачкој, до данас ју је видело око 9.500 тинејџера, а играна је и поводом Светског дана борбе против наркоманије у организацији Уницефа и канцеларије Европске комисије у Београду. Наш саговорник биће редитељ и драматург Ненад Радовић.

У току су припреме за „ISWiB" фестивал - 12. Међународну студентску недељу у Београду која сваке године окупи око 250 студената из више од 50 земаља света и представља највећи студентски фестивал тог типа у југоисточној Европи. Студенти који се пријаве моћи ће да деле своје ставове са бројним колегама из целог света, учествују у корисним радионицама које се баве актуелним проблемима данашњице, користећи различите методе као што су мјузикл, видео, фотографија...

Кроз емисију води Марина Зец.

број коментара 0 пошаљи коментар
Индекс Индекс

Аутор:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]