Ars, Artifex

Изложба цртежа у Галерији СУЛУВ у Новом Саду, гостовање Народног позоришта „Стерија” из Вршца у Београду, почиње Ваљево џез фестивал.

Изложба цртежа „Игра” Вилмоша Хармоша Вилија отворена је у Галерији СУЛУВ у Новом Саду. Како су из спонтаног поигравања фломастерима настали ови радови, шта је резултат читаве те игре са једноставним облицима који подсећају на прве људске цртеже, Лани Николић објашњава аутор.

Народно позориште „Стерија” из Вршца вечерас гостује у београдском Народном позоришту са црном комедијом „Виктор или деца на власти” Рожеа Витрака. Редитељ Александар Швабић гост је данашње емисије.

У Новосадском позоришту вечерас ће премијерно бити одиграна драма „Микве”, по тексту Хадар Галрон, а у режији Катје Пеган, редитељке из Копра. Ова сасвим женска прича дешава се на месту ритуалног купања и прочишћења за јеврејске жене, које се ту срећу и исповедају своје тајне, а заправо говори о положају удатих жена у јеврејској заједници. Те „жене које воле, понекад и превише” глуме Силвија Крижан, Емина Елор, Зиа Фигура, Јудит Ласло, Ливија Банка, Бланка Денеш, Габријела Црнковић и Лена Живанац, а детаље о представи нам доноси Роберт Ленард, уметнички директор Новосадског/Ујвидеки синхаз/позоришта.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]