Ars, Artifex

„Ретроспектива угроженог света” је изложба Марте Мусић у Културном центру Град, на коју нас води Петар Протић.

Снимљена током десетомесечног путовања по Латинској Америци, ова серија фотографија је омаж лепоти планете Земље, уједно и иницијатива за подизање свести о глобалној еколошкој кризи.

Из прелепе дунавске тврђаве у Чортановцима данас најављују Пети Шекспир фест. Одржаће се од 28. јуна до трећег јула, а отвориће га „Тит Андроник” Загребачког казалишта младих, у режији Игора Вука Торбице. Информације о осталим представама - учесницима Фестивала из Чортановаца доноси Александра Гловацки.

У Етнографском музеју је отворена изложба позоришних лутака, насталих током часова Драме и покрета, студената Учитељског факултета у Београду. Израђене су по ликовима из српских народних бајки и јуначких песама, а користе се у представама намењеним дечјим болницама и домовима за децу без родитељског старања, о чему нас обавештава Соња Тодоровић Шегрт.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]