Ars, Artifex

Установа културе Вук, са своје две сцене, Великом „Александар Поповић” и Малом „Култ”, постепено се издваја као значајан нови београдски уметнички центар, на којем најчешће млади и даровити уметници стварају успешне пројекте.

Најновији доказ је учешће на овогодишњем Стеријином позорју и повратак са две врхунске глумачке награде. Шта се и како ради у „Вуку”, шта доноси овогодишњи Фестивал јунски рок, какви су даљи планови - о свему томе је са управником, Светиславом Булетом Гонцићем, разговарала Соња Тодоровић Шегрт.

Један од највећих комерцијалних успеха актуелног нобеловца Казуа Ишигуре, роман „Не дај ми никада да одем”, објављен је недавно и у српском преводу. Дело које је „Тајм магазин” прогласио књигом године, а које се нашло и на листи најбољих романа на енглеском језику у последњих 100 година, представља Светлана Младеновић.

Изложбу „Црвени универзитет Карл Маркс, пола века заувек” у Дому омладине Београд, фотографије Томислава Петернека са лица места током студентске побуне јуна 1968. године, можете погледати до краја недеље; а зашто би требало то да урадите објасниће Лана Николић.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]