Визија

У првом сату емисије говоримо о 6. Фестивалу савремене уметности „Дунавски дијалози 2018“ у оквиру којег се представљају уметници од међународног значаја.

Тема овогодишње манифестације је „Употреба човека” а посебна пажња биће посвећена истраживањима да ли савремена уметност има довољно виталности да укаже на актуелно стање у друштву у време доминације бесног капитализма и агресивног присуства нових информацијско - технолошких медија о чему ћемо разговарати са директорком фестивала Весном Латиновић.

Концертом „Од Баха до Гершвина", Најџел Кенеди ће отворити наступајући, 50. БЕМУС. Догађај је планиран за десети октобар, у Центру „Сава”, са чијим ће камерним ансамблом легендарни британски виолиниста и наступити. О осталим програмима везаним за јубиларно издање Београдских музичких свечаности, данас представљеним, извештава Соња Тодоровић Шегрт.

„Помор и страх”, најновији роман Вулета Журића, бави се епидемијом куге која је крајем 18. века захватила Срем. О књизи говори Светлана Младеновић.

Изложба „Скривене поруке - слике Браце Бонифацијa из колекције Музеја града Београда”, ауторке Марије Стошић, отворена је у Конаку кнегиње Љубице. Представљене су 24 уметничке слике, које је канадски уметник српског порекла, Браца Бонифације (Благоје Срдић), поклонио прошле године Музеју града Београда. Изложбу представља Петар Протић, који уједно и води кроз данашњу емисију.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Визија Визија

Аутор:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]