Обрати пажњу!

Транснационална организација „Треш хироу“ (Trash hero) односно „Хероји отпада“ окупља волонтере посвећене проширивању еколошке свести грађана.

Од Тајланда па до Србије, говоре о штетности коју смеће може имати по планету, али помажу и конкретним акцијама у којима добровољно чисте отпад у својим срединама. Шта је ефикасније - деловати на своју непосредну околину да побољша однос према отпаду и екологији, или кроз институције мењати правила? Драгана Катић, јапанолог, запослена у једној ИТ компанији и једна од оснивача српског огранка „Хероја отпада”, прича о томе како је „натерала” своје колеге да рециклирају и не троше толико пластике, колико њихове акције чишћења Београда имају одјека и шта свако од нас такође може да уради.

Чувени амерички глумац Семјуел Л. Џексон данас слави 70. рођендан па му посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а „Шта каже мрежа” преноси новости из дигиталног света. Водимо вас и на концерт групе „Џинкс” у Дому омладине Београда, пажљиво ослушкујте! 

Водитељ: Ружица Врховац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]