Обрати пажњу!

Нове шифре занимања имамо, али имамо ли стручних за њих?

Србија је после 28 година добила нови шифарник занимања, у коме су се нашли многи „савремени” послови који су се на тржишту рада појавили у последње три деценије. Политиколог, сомелијер, ди-џеј, програмер апликација и други, сада имају своју шифру. Иако из ресорног министарства кажу да је то у складу са потребама тржишта рада и постојећим и будућим програмима образовања и усавршавања, питамо се - да ли су за сва та занимања људи адекватно припремљени? Да ли ће курсеви и обуке заменити академске начине сазнања? Да ли ћемо имати бољу динамику на тржишту рада?
О томе говоре Немања Обрадовић, програмски координатор Националне асоцијације практичара/ки омладинског рада (НАПОР) и Милош Турински испред онлајн платформе за запошљавање - Инфостуд.

Поподне настављамо уз још неколико тема. У рубрици „Временска капсула” говоримо о песми која је један неупечатљив холандски бенд 1970. године планетарно прославила и довела по први пут на америчку листу хит синглова некога из те земље - Shocking blue и песма „Venus”. Предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а о новостима из дигиталног света говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Бранислав Трајковић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]