Обрати пажњу!

Верујете ли да је Земља округла?

Многи људи широм света не мисле да јесте. Покрети „Равна земља” бележе раст популарности последњих година, ослањајући се на другачије тумачење природних појава за које је дуго постојао консензус да су научне и тачне. Који су аргументи који потиру до сада општеприхваћени поглед на планету и свемир? Какве везе са тим имају хоризонт, авиони, зраци Сунца, Антарктик, фотографије из свемира и многи природни закони? О томе су на трибини Института за физику у Београду у оквиру иницијативе „Наука кроз приче” говорили астрофизичар Станислав Милошевић, Катедра за астрономију Математичког факултета, психолог др Александар Бауцал, Одељење за психологију, Филозофски факултет у Београду; Вигор Мајић, директор Истраживачке станице Петница и физичарка др Марија Митровић Данкулов, Институт за физику у Београду.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје које можете посетити ових дана, а рубрику „Временска капсула” посвећујемо Елтону Џону, који данас пуни 72 године, а пуни и концертне сале и арене широм света на трогодишњој опроштајној турнеји. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]