Обрати пажњу!

Док тече, не мислимо о њој, а чим је нема, нормалан живот нам се урушава.

О недостатку воде у Зрењанину и њеној неисправности, причамо већ 15 година. Поред једне уговорно започете немачке фабрике за пречишћавање воде, од које се одустало како је локална власт промењена, остала је ова новија, чији тест период је завршен, без јавних прецизних резултата али са обећањем да ће Зрењанинци пити воду из чесме већ у јуну.
Уредник портала „Зрењанин данас” и активиста Александар Јанков причао нам је о актуелним дешавањима у Зрењанину, граду који је постао симбол борбе за чисту и исправну пијаћу воду у Србији. Др Ана Мршуља из службе санитарне контроле воде ЈКП „Београдски водовод и канализација” говориће о квалитету воде коју пијемо сада, и шта усвојене промене у Правилнику о хигијенској исправности воде значе.

У наставку емисије предлажемо свирке, концерте и друге догађаје широм Србије, које можете посетити ових дана. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? Сазнаћете у рубрици „Временска капсула”. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]