Обрати пажњу!

„Поглавље 27 у Србији: Мало пара, још мање музике”.

Ово је назив годишњег извештаја Коалиције 27, групе невладиних организација која прати напредак Србије у припремама за отварање Поглавља 27 преговора о чланству у Европској унији. Да ли је оснивање Министарства заштите животне средине испунило своју улогу, када је у прошлој години потрошило тек нешто више од половине предвиђених буџетских средстава, а Зелени фонд је и даље неоперативан? Преносећи најважније делове овог извештаја, бавимо се - не индивидуалним односом према природи, рециклажи, чистој води и ваздуху, већ оквиром за такво понашање који држава (ни)је успоставила.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а скрећемо посебну пажњу на предстојећу „Ноћ музеја” наредне суботе. Рубрика „Шта каже мрежа” говориће о актуелностима из света технологије и дигиталног света. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? Сазнаћете у рубрици „Временска капсула”.

Водитељ: Ружица Врховац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]