Ноћ музеја на 202

Двестадвојка данас у оквиру манифестације Ноћ музеја припрема нешто посебно.

У суботу, од 16 часова до поноћи у холу и фоајеу Студија 6, у згради Радио Београда (бочни улаз из Хиландарске 2а), посетиоци Ноћи музеја моћи ће да виде низ фотографија и експоната из прошлости радија.

Једна мултимедијална изложба посвећена је ИНДЕKСУ 202 - чувеној емисији „Двестадвојке” и легендарном ИНДЕKСОВОМ РАДИО ПОЗОРИШТУ. Изложба фотографија ће бити „озвучена” тонским сегментима из епизода због којих су Индексовци стекли славу осамдесетих година прошлог века.

Друга изложба кроз сачуване фотографије и видео записе приказује најважније догађаје из историјата култне „Двестадвојкине” емисије ХИТ НЕДЕЉЕ. Пре 40 година, као својеврсна радијска револуција, уведена је пракса која траје и данас - да хитове недеље бирају слушаоци својим гласовима, а не музички уредници. Многи то називају првим слободним и демократским изборима у бившој СФРЈ после Другог светског рата.

Од 20 до 23ч Радио Београд 202 припрема и специјалну емисију са свирком уживо у Студију 6. Биће испричане најзанимљивије и до сада неиспричане приче о развоју српске и југословенске рок музике, освајању слободе кроз рок израз. Саговорници Олге Kепчије и Ненада Kузмића биће
хроничари домаћег рока: Богица Мијатовић, Петар Јањатовић, те Александар Жикић који је и музичар, а својевремено је био водитељ „Двестадвојкине”" емисије ХИТ НЕДЕЉЕ. Биће ту још некадашњих водитеља популарног ХИТА - Раша Петровић, Љуба Трифуновић, Драган Kозлица, и, наравно, легендарни Владимир Јанковић Џет. Уживо ће свирати Дејан Цукић, Стари рок мајстори,  Бранко Марушић Чутура и Хантинг соулс, Влада Ел Гиганте, као и групе „Винили” и „Чикине бомбоне”.

Слушаоци „Двестадвојке” моћи ће ову емисију да чују на радио таласима овог програма и да гледају у видео преносу на званичној Фејсбук страници Радио Београда 202

број коментара 0 Пошаљи коментар