Обрати пажњу!

Електрични аутомобили постају све популарнији у свету, а полако и у Србији.

Скоро сви већи произвођачи најављују да ће до 2025. године прећи на електрични погон. Највећи изазов за произвођаче таквих аутомобила је трајност батерије. На челу једног од најкрупнијих индустријских подухвата у Немачкој, који се односи на производњу аутомобила на електрични погон, је проналазач, професор доктор Дејан Илић. Чућете шта је говорио о перспективама Србије у изградњи инфраструктуре за електрична возила, а причамо и о другим важним информацијама у вези са овом темом.
У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а најављујемо и фестивал Београдски манифест на Калемегдану. У рубрици „Временска капсула” причамо о Вутеру Андреу де Бакеру, аустралијском певачу познатијем под именом „Готје”, који данас слави 39. рођендан. О новостима из дигиталног света причамо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]