Обрати пажњу!

Да ли млади желе да се баве новинарством?

У ери сензационализма који доминира над тачним и брзим вестима, у времену у коме је жута штампа и црна хроника изнад новинарског кодекса, многи млади новинари и свршени студенти журналистике одлучују да се тим позивом - не баве. Други део класичну школу новинарства замењује нечим другачијим. На ову тему разговарамо са Николом Крстићем, уредником портала „Едитор” и сарадником сајта „Вугл.рс”. Све ове ствари доводе и до тога да се они другачије информишу или активирају у заједници.

Млади су сналажљиви, па у последње време друштвено предузетништво постаје све озбиљнија тема којој и ми посвећујемо простор у емисији. Издвајамо „Разливалиште” - организацију која покреће промене у овој области, а помињемо и Youth Global Forum у Амстердаму (од 2-6.12.2019.), који има за тему управо друштвено предузетништво и то међу младима који се баве медијима на било који начин.

У наставку и другачије теме. Издвајамо Културни водич и низ занимљивих дешавања из области културе и уметности, а такође и Временску капсулу, рубрику која нас враћа у битне тренутке из света музике. Ту је и рубрика „Шта каже мрежа”, која ових дана помно прати случај „Хуавеи”. 

Водитељ Ружица Врховац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]