Обрати пажњу!

Атеље као сликарска „канцеларија“ је превазиђен.

Доносимо причу о неколико занимљивих пројеката пожаревачког сликара и вајара Николе Пршендића из Великог Градишта, који је осим у Србији, врло запажен и у Италији, где је завршио постдипломске студије на Академији лепих уметности у Риму, а дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду. Одлучио је да искорачи корак даље од уобичајеног стварања у атељеу и једну од својих уметничких замисли направио је у шуми. Говорићемо и о потпуно новој уметничкој платформи „Мade in Serbia” која би требало да одређене локације учини инспиративним за уметничко стварање, а Влада Републике Србијe би могла да га званично подржи.

У наставку емисије, поред „Културног водича”, очекују вас занимљивости из света музике; најављујемо „Док'н'Ритам” фестивал документарног музичког филма, а рубрика „Временска капсула” посвећена је једном од најбољих гитариста са ових простора - Радомир Михаиловић Точак данас пуни 69 година. Ту је и ново издање рубрике „Шта каже мрежа”, o актуелностима у дигиталном свету.

Водитељ: Бранислав Трајковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]