Летња башта

Када причамо српски, разумеју нас они који знају српски; а када у српски почнемо да убацујемо стране, али преводиве изразе, не значи да ће нас боље разумети више људи.

Напротив. Ипак, туђице и позајмљенице су у нашем језику веома дуго и нису само производ модерног говора младих. Постоји ипак и разлика између лењости и нужности када је реч о изражавању у онлајн комуникацији, а о томе, између осталог, причамо са лингвистом Владом Ђукановићем. Владо је активан на друштвеним мрежама, па ћемо разговарати и о томе зашто језички пуританизам често нема реалног утемељења онако како „граматички чистунци" то представљају, а причаћемо и о његовој емисији на Другом програму Радио Београда - „Пут у речи". 

У наставку емисије очекује вас више музике, приче о песмама, важним албумима, рођенданима музичара, а завирићемо и у највеће хитове светских топ листа. Обрадоваће вас и пола сата „домаћица", песама из Србије и региона. Предлажемо вам предстојеће догађаје широм Србије, свирке и концерте, пратимо сервисне информације важне за организовање дана, а наш репортер је на градским улицама, са актуелним причама.


Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Летња башта Летња башта

Аутор:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]