Обрати пажњу!

Какве ефекте има нови начин „дисциплиновања“ ђака?

Од прошле школске године примењује се правилник Министарства просвете који, за непримерено понашање ученика, осим дисциплинске мере одређује и друштвено корисни рад. Правилник се за сада више примењује у средњим него у основним школама. Да ли је овај начин допринео бољем односу између ученика, наставника и родитеља? Какве „казне” се прописују и како се одређује њихова примереност (ако је користио/ла петарде у школи, није исто као вршњачко насиље, преправљање оцена или уништавање имовине)? О томе у првом сату емисије.
У наставку и другачије теме. Наш „Културни водич” биће од помоћи у обиласку изложби, представа и других манифестација широм Србије. Подсетићемо на песме и музичаре, којe су „рођенe”, и рођени на данашњи дан. Чућете „Приче о песмама”, пола сата музике из Србије и региона, а упозоравамо и на евентуалне саобраћајне гужве. 

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]