„Озваничење“ сезонских послова – шта заиста доноси?

Измене Закона о радном ангажовању на сезонским пословима формално значе да ће се многи радници из области туризма, угоститељства, грађевинарства али и кућних послова званично сврстати у сезонске раднике.

У пословима где је већина радила на црно и сиво, шта се овим мења и ко је на добитку? Како се такав пројекат показао у пољопривреди и колико је реално очекивати да се пријаве људи који раде кућне послове? О томе причамо на почетку емисије и подсећамо на раније донете законе у овој области - шта су дефинисали, а шта пропустили. 

У наставку, бавимо се и другим стварима. Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да предложи које манифестације широм Србије можете да посетите. Ту су и музичке теме којима подсећамо на приче иза песама, славимо рођендане музичара, албума и синглова, а ту је и пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона.

Водитељ: Бранислав Трајковић
Репортер: Милица Ђилас

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]