MUZIKA SVETA – UŽIVO

Predstavićemo umetničku asocijaciju Furclap, koji drugi put nastupa u Studiju 6 Radio Beograda.

Ovaj put italijanski umetnici predstaviće klasične pesme iz Furlanije, renesansne napeve, ali i keltsku i balkansku tradiciju kao omaž prošlosti Balkana i Srbije. Ideja vodilja jesu saodnošenja i međusobna prožimanja narodne muzike različitih kultra i tradicija koje se geografski dotiču. Na koncertu će nastupati Đovani Floreani (citra, gajde i vokal), kao i Đanfranko Lugano (harmonika, gajde, glas) i Evaristo Kazonato (oboa, flauta).

Furclap je osnovan 1996. godine kao asocijacija muzičkih, pozorišnih i filmskih umetnika. Posebno su zainteresovani za istraživanje oralne popularne tradicije regiona Friuli-Venecija Đulija, kao i okolnih zemalja Austrije, Slovenije i Istarskog dela Hrvatske. U svom muzičkom vidu, grupa Furclap daje avangardni pristup world music izrazu. Jedan od osnivača Đovani Floreani je zainteresovan i za različite vidove scenskog izraza, kao i za što širu saradnju sa drugim kulturama Evrope.

Ovaj koncert je ostvaren u saradnji Trećeg programa Radio Beograda, Regije Friuli Venecija Đulija i Kulturne asocijacije Furklap, kao i CHINCH - Inicijative za savremenu muziku.

Urednice emisije Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević, Marija Šekularac-Vuković.

broj komentara 0 pošalji komentar