Muzička pletenica

Ilustrovani nedeljnik Radio - Beograd koji je svoje čitaoce uredno izveštavao o programu, 1936. godine donosi tekst o pevačkoj zvezdi Ruži Denić koja se spremala da sa svojim suprugom otputuje u Tiranu na duže vreme zbog njegovih poslovnih obaveza. Tekst intervjua čućete u celini.

Jovan Stanišić iz sela Brajkovac, opština Lazarevac, bio je u svoje vreme omiljen pevač Vlastimiru Pavloviću Carevcu.

Iako njegova karijera radijskog pevača nije trajala dugo, to vreme bilo je dovoljno, da Jovan Stanišić, ostavi trag svojim interpretacijama srpskih stilizovanih narodnih pesama.

U rubrici PORTRET slušaćete zanimljiva sećanja gospodina Stanišića, o porodici, karijeri, kolegama, prijateljima...

Radio Beograd 1, 14.05

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. maj 2012, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

Jovan Stanisic

Drago mi je da se neko setio i Jovana Stanisica. Izvanredan vokal i solista radio Beograda. Nije snimio veliki broj ploca ali one sto jeste dugo se vrtelo, kao recimo, pesma Al' je ovaj zivot kratak koju je za njega kopnonovao Krnjevac. Ako se ne varam, mislim da ga je i Safet Isovic voleo da slusa i smatrao ga odlicnim pevacem. Bilo bi lepa imati ovu Jovanovu kolekciju sa radija.

Muzička pletenica Muzička pletenica

Autor:
Nenad Kamidžorac

Melodija, harmonija i ritam predstavljaju «triest» svake muzičke forme, samim tim i narodne muzike koja je, u ostavštini, uglavnom sticala formu varoške muzike jer je najčešće zvučno beležena tek u gradovima gde su je izvodili poznati inetrpretatori kojima je pružena šansa da nastupaju na Radio-programu ili snimaju tada popularne ploče na 78 obrtaja. [ detaljnije ]