Dnevnik

Do kraja godine broj zaposlenih u javnoj upravi treba da se smanji za najviše 7 hiljada. Prema rečima resorne ministarke Kori Udovički - plan za otpuštanje u prošloj godini je premašen, a do sada je sa radnih mesta otišlo oko 16 i po hiljada prekobrojnih - najviše penzionisanjem. Ministarka kaže da će sada morati da se vodi računa i o novom zapošljavanju.

Premijer Aleksandar Vučić u Bernu razgovarao sa predsednikom Švajcarske Johanom Šnajder Amanom o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, bilateralnim odnosima i dualnom obrazovanju. Vučić je izjavio da Srbija računa na pomoć Švajcarske u reformi obrazovnog sistema i uvođenju dualnog obrazovanja.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio da su opozvani šef misije Srbije pri Evropskoj uniji Dušan Lopandić i ambasador u Nigeriji Jovan Marić. Dodao i da će biti još promena u diplomatskoj službi, ali da će se time baviti nova vlada.

Skupština Srbije izabrala članove i zamenike članova 19 skupštinskih odbora, čime je završeno konstituisanje njenog 11-tog saziva.

Obeležena 18-ta godišnjica od otmice devet srpskih rudara rudnika Belaćevac kod Obilića čija tela do danas nisu pronađena. Porodice kidnapovanih traže pomoć države u rasvetljavanju sudbine njihovih nestalih članova.

U Velikoj Britaniji se sutra održava referendum o ostanku te zemlje u Evropskoj uniji ili izlasku iz nje koji bi mogao u značajnoj meri da odredi budućnost ne samo Britanije, već i Evrope.

Od sutra direktna aviolinija Er Srbije na relaciji Beograd-Njujork. Za prve prekookenske letove prodato više od 15.000 karata.

Urednik vesti Marica Serdar.

Urednik Dnevnika Đurđica Dragaš.

broj komentara 0 pošalji komentar