Doživeti stotu

Protekle nedelje širom sveta obeležen je Međunarodni dan volontera i 70 godina od donošenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. O ljudima koji imaju veliko srce za druge i pružaju ruku ruci koja traži govorićemo u prvim minutima emisije. Predstavićemo volontere Danicu Šmic iz Beograda, Slavimira Zelenkapića iz Kragujevca i studentkinju beogradskog Fakulteta političkih nauka Teodoru Hrnjaković iz Novog Sada.

Na značaj  fizičke aktivnosti i socijalne uključenosti u zajednicu, i posle penzionisanja,  ukazaće Zorica Leskovac iz Beograda. Slobodno vreme provodi u Dnevnom klubu "Stari grad Dva" u Svetogorskoj ulici br. 14, a na rekreativne  treninge  odlazi u Klub "Radana Pupić" na  Autokomandi.

Zdravstveni blok ćemo posvetiti osteoartrozi. O simptomima, dijagnostici i lečenju tog degenerativnog oboljenja zglobova saznaćemo više od  prof. dr Ksenije Bošković, reumatologa-fizijatra  iz Kliničkog centra Vojvodine.

Vreme za dobru knjigu izdvojićemo za zbirku priča Gordane Maletić "Katarke Beograda" uz prikaz Svetlane Mladenović.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Prvi program, 9:05.

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već osamnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]