Karavan

Nordijske zemlje, tačnije Norveška, Švedska, Finska i Danska važe za najskladnije komšije u Evropi, a njihov model izučava se kao primer uspešne regionalna saradnje koji bi svi trebalo da slede. Ipak, oko jedne stvari se nikada neće složiti – odakle tačno dolazi Deda Mraz? Jer, svi polažu pravo na to da je on njihov zemljak… Nas se to njihovo komšijsko pitanje ne dotiče. Jer, naš Deda Mraz dolazi isključivo iz Nemanjine ulice!

Građani Srbije moće će od marta ove godine da plaćaju račune sistemom "prepoznavanja lica", najavljuje guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković... Ali, bez obzira na tu novinu, oni čije lice prepoznajemo već godinama, i dalje će plaćati svoje račune našim parama!

Još uvek se ne zna da li će opština Lebane da kupi dve drvene ili dve prave kamile... Ma, što kaže Vora Radovanović, kupili, ne kupili - ispašće grbavi.

Poručene su kravate, ženski šalovi od prirodne svile, torbe za plažu, pamučni peškiri težine 500 grama, rukavice od prirodne ovčije kože...  I, sada vi mislite da je to neka porudžbina za lokalni butik. Ne! To je poručila direktorka Instituta za nuklearna nauke ''Vinča''! Zašto? Zato.

Pisac teksta: Zoran Nikolić Zozon

broj komentara 0 pošalji komentar
Karavan Karavan

Autor:
Zabavna redakcija Radio Beograda 1

Karavan se kreće ka svojoj destinaciji već više od 50 godina, uvek dobro natovaren aktuelnim humorom i izvornim narodnim pesmama. [ detaljnije ]