Uhvati dan

Tragom vesti da je sa rafova u našim prodavnicama skinuto 2300 tona robe zbog nispravnih deklaracija i drugih nepravilnosti, u goste smo pozvali Nenada Vujovića, pomoćnika ministra za sektor poljoprivredne inspekcije. Razgovaraćemo o tome šta treba da sadrži deklaracija proizvoda ali i zbog kojih sve razloga poljoprivredna inspekcija zabranjuje promet robe. I sa vama, u Pitanju jutra, razgovaramo o tome da li čitate šta piše na deklaracijama.

U Jagodini je juče počela primena odluke da javni prevoz bude besplatan za sve građane. Kakve su reakcije građana i kako protiče prvi radni dan uz besplatan prevoz, u telefonskom uključenju reći će nam gradonačelnik Dragan Marković.

Prema istraživanjima britanskog psihologa Klifa Arnala, treći ponedeljak u januaru je najdepresivniji dan u godini jer se, nakon praznične euforije, vraćamo uobičajenom toku života punom računa, tmurnih dana, teških odluka koje smo doneli. Da li je treći ponedeljak
u januaru tužan ili ne, istraživala je Danijela Živković.

U goste nam dolazi i Tamara Krstić, članica žirija za dodelu NIN-ove nagrade, a povod je današnje uručenje 65. dobitniku Vladimiru Tabaševiću za roman Zablude Svetog Sebastijana.

Turistička organizacija Vojvodine danas otvara svoje predstavništvo u Novom Sadu. O ponudi Vojvodine kao turističke destinacije razgovaramo sa direktorkom TO Natašom Pavlović.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.


broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]