Doživeti stotu

Koji osiguranici imaju pravo na novčanu nadoknadu za tuđu negu i pomoć, a koji za telesno oštećenje? Sa kojom medicinskom dokumentacijom korisnik može da uputi zahteve Lekarskoj komisiji Filijale PIO Fonda da bi ostvario ta prava? Odgovore ćemo potražiti od direktorke Sektora za odnose sa javnošću Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Jelice Timotijević.

Upoznaćemo Karolinu Stamenković i Ljiljanu Ristić iz Udruženja "Lužničke rukotvorine" u Babušnici. Nedavno su predstavile zbirku recepata tradicionalnih jela "Lužničći recepisi" i domaćim specijalitetima, u prestonici, poslužile starije Beograđane. 

Povodom Evropske nedelje borbe protiv tumora grlića materice lekari pozivaju žene da odvoje jedan dan u godini i odu na ginekološki pregled koji spasava život. O akciji Instituta za javno zdravlje "Batut" pod sloganom "Rano otkrivanje može sprečiti rak grlića materice" saznaćemo više od naše novinarke Mirjane Nikolić.  

Rubriku za dobru knjigu rezervisali smo za dvojicu laureata - NIN-ove i nagrade "Politikinog zabavnika" - Vladimira Tabaševića za roman "Zabluda svetog Sebastijana" i Stefana Tićmija za poetsko delo "Ja sam Akiko" a u prikazu Svetlane Mladenović.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić. 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već osmnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]