Talasanje - Šetnja

Kako se živi u Šidu – jednoj od opština u Srbiji koje su najviše pogođene izbegličkom krizom i u kojoj se uspešno sprovodi inkluzija dece migranata u tamošnjim školama. O tome razgovaramo sa Jelenom Živković - pedagogom u Osnovnoj školi „Branko Radičević“.

Milorad Arlov, humanitarac iz Republike Srpske, već 11 godina pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji. Nije mu teško da stalno prevaljuje hiljadu kilometara, rekao je Arlov našoj koleginici Nataši Aćimović, kada su se pre nekoliko dana sreli u Kosovskoj Mitrovici.

Saobraćajna policija MUP-a je početkom godine, nakon uspešnog testiranja, uvela novi način kontrole saobraćaja i primene propisa koji bi trebalo da pomogne da policija kontroliše saobraćaj na mestima gde za to zaista ima potrebe, a sve u cilju povećanja bezbednosti. Detalje ćete čuti u priči Vesne Barbulović.

Čućete i segmente iz nove emisije „Kojekuda" koja se emituje u nedelju na našem programu od 9.05. U seocetu Ečka, samo dva kilometra udaljenom od Zrenjanina, od 1956. do danas održava se čuvena umetnička kolonija. O Savremenoj galeriji, njenom istorijatu i radu, sa kustosom Sunčicom Lambić-Fenjčev razgovarale su autorke emisije Mirjana Nikić i Elizabeta Arsenović.

Urednik i voditelj - Dijana Ivanov Kadić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]