Doživeti stotu

Penzioneri širom Srbije počeli su pripreme za Dvanaestu olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja će biti održana krajem septembra u Vrnjačkoj Banji. O najmasovnijoj manifestaciji za starije od 60 godina u našoj zemlji razgovaraćemo sa direktorom Pokreta trećeg doba Srbije Mihailom Petkovskim i predsednicom Gerontološkog društva Srbije i sekretarkom Organizacionog odbora Olimpijade dr Draganom Dinić.

Paraolimpijka Borislava Perić Ranković će nam potvrditi kako joj je jak sportski duh doneo svetsku slavu u stonom tenisu. Za zasluge u sportu, na Dan državnosti, odlikovana je zlatnom medaljom.

Minute za zdravlje izdvojićemo za novu, Orthokin metodu u lečenju hroničnog bola ramena i drugih zglobnih regija. O dobrobitima koje, bez lekova, donosi taj vid terapije govoriće direktor Instituta za reumatologiju u Beogradu prof. dr Nemanja Damjanov.

U rubrici za kluturu Svetlana Mladenović će nam predstaviti roman „Poslednji čuvar ostrva Elis" francuske književnice Gael Žos. Za tu knjigu, autorka je dobila nagradu Evropske unije za književnost u 2017. godini.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

Naslovna stranica -  Borislava Perić Ranković
broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već osamnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]