Uhvati dan

Kao i obično nedeljom, prošetaćemo se kroz Srbiju i čuti priče iz raznih delova naše zemlje. Saznaćete da je nekoliko mladih entuzijasta u planinskom selu Vrelo u opštini Babušnica podiglo zasade lešnika i započelo proizvodnju meda, ali je problem što do sela ne postoji put.

U okviru mera populacione politike i pomoći porodiljama u Zrenjaninu sve više kompanija se odlčuje da pomogne porodicama kada dobiju bebu. Jedna od njih, tako, daje radnicama i radnicima pomoć od 30 000 dinara i paket opreme za bebe izdvajajući za te namene novac od prihoda firme. 

Vrlo zanilmljiva priča stiže nam iz Čačka gde se duže od tri godine čekalo rešenje kako da se izgradi nova fiskulturna sala u dvorištu čačanske Gimnazije. Tokom pripremnih radova pre nekoliko godina, arheolozi su naišli na ostatke velike antičke građevine, ali i na skeletne ostatke iz srednjeg veka. Shodno uputstvima Zavoda za zaštitu spomenika, arheološko nalazište biće dostupno javnosti u okviru objekta nove fiskulturne sale.

Kao i svake nedelje, imamo i redovnu rubriku Knjiga solidarnosti, kao i pregled aktuelnih sportskih zbivanja.

Budite uz Radio Beograd 1!

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]