Doživeti stotu

U kragujevačkom Crvenom krstu volonteri, stari i mladi, dobro se razumeju i pomažu jedni drugima. Najviše radosti donose usamljenim starijim ljudima na selu. O značaju međugeneracijske solidarnosti u lokalnoj zajednici govoriće Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta u Kragujevcu.

I volonterke iz kragujevačkog Crvenog krsta „Kutka za kvalitetnije starenje" Milka Ignjatović i Radovanka Arsić podeliće svoja iskustva o radu sa vršnjacima seniorima. Kažu da je ljudima u godinama samoća najteža, a razgovor nabolji lek.

Naredne srede u Domu vojske Srbije počinje 19. Prolećni festival zdravlja. O učesnicima, besplatnim pregledima, medicinskim savetima i tribinama,  za našu emisiju govori izvršna direktorka Festivala, dr Mirjana Mićović, pedijatar u Domu zdravlja Stari grad u Beogradu.

U rubrici za kulturu Svetlana Mladenović će predstaviti knjigu "Savremenice" u kojoj su sabrana dva romana  srpskih spisateljica  - "Plava gospođa" Milice Janković  i "Jedno dopisivanje" Julke Hlapec Đorđević.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

Naslovna stranica - Volonteri Crvenog krsta Kragujevac

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već osamnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]