Nedeljom za selo

Tovljači junadi i dalje su u problemu zbog zastoja izvoza junetine u Tursku. Potražnja za bikovima je pala, pa samim tim i cena.  Međutim, cena teladi je ostala visoka što proizvođače dovodi u nezavidan položaj. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uveren je da  dolaze bolji dani jer je potražnja za goveđim mesom u svetu velika, a otvaraju se i nova tržišta.

Cena tovljenika porasla je sa 120 na 170 dinara, pa proizvođači napokon mogu da odahnu. 

Polovinom aprila počela je sezona protivgradne zaštite, koja je već dejstvovala protekle nedelje. Na području Šumadije zabeležena je i prva šteta od grada. 

U Srbiji je sve više poljoprivrednika  zainteresovano za grupnu sertifikaciju organske proizvodnje. U emisiji ćete čuti  kako taj model povezivanja proizvođača  funkcioniše u opštinama Brus i Blace. 

Iz Ministarstva poljoprivrede ponovo stiže apel  da se ne pali vatra na njivama jer može da dođe do požara. O tome kakvu štetu može da izazove paljenje razgovarali smo sa Vladimirom Teodosićem iz Laćarka čiji je voćnjak  krušaka prošle godine dobrim delom izgoreo. 

Urednik i voditelj Davorka Tešić.   

broj komentara 0 pošalji komentar
Nedeljom za selo Nedeljom za selo

Autor:
Davorka Tešić

Agrarna politika, poljoprivreda i život na selu, to su teme emisije Nedeljom za selo koja se emituje na talasima Prvog programa Radio Beograda od 16. juna 1946. godine. [ detaljnije ]